14 Ocak 2016 Perşembe

Yumurtanın sarısını bozmadan akından ayırmanın pratik yolu

Yumurtanın sarısını bozmadan akından ayırmanın pratik yolu
Yöntem 1:
Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak zor olabilir. Kolay yolu ise, yumurtayı orta boy bir huninin içine kırmanızdır. Yumurtanın beyazı huninin ağzından akıp altına bırakacağınız kabın içine düşer. Sarısı ise, huninin içinde geniş kısmında kalır.
Yöntem 2:
İşte size yumurtanın sarısıyla beyazını bozmadan ayırmak için pratik bir yöntem daha!
Pek çok hamur işi tarifinde yumurtanın sarısıyla beyazını ayırmak gerekir.
İhtiyacınız olan tek şey bir küçük su şişesi. Yalnız ağız kısmı fazla geniş olmamalı, yoksa yumurtanın sarısı geriye düşebilir.
Bir tabağa yumurtayı sarısını dağıtmadan nazikçe kırın.
Şişeyi sıkarak içerisindeki havanın bir kısmını dışarı çıkarın. Şişeyi sıkarken yumurtanın sarısına yaklaştırın ve sarıyı vakumlayarak şişenin içine çekin ve daha sonra şişe içerisindeki sarıyı yavaşça ihtiyacınız olan yere bırakın.
Not: Yalnız yumurtanın bayat olmamasına dikkat edin, çünkü bu işlemi yaparken, bayat yumurtanın sarısı dağılabilir.
 Yumurtanın sarısını bozmadan akından ayırmanın pratik yolu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder